Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Verwarmen kan maar op één manier, goed en zuinig! En dat kunnen we inmiddels wel na bijna 80 jaar. Er zijn veel mogelijkheden om te verwarmen, hoe u optimaal kunt verwarmen bespreken wij graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Luchtgordijnen

Een winkel met open-deur filosofie kan de deuropening afschermen met een luchtgordijn om daarmee een binnenklimaat mogelijk te maken. Bovendien ervaart een binnenkomende klant het als prettig wanneer er bij binnenkomst in uw winkel een gordijn van warme of koele lucht neerdaalt. Wanneer een klant uw entree passeert is het belangrijk dat hierbij een uitnodigende temperatuur heerst. Marktonderzoek heeft uitgewezen dat een open deur letterlijk en figuurlijk drempelverlagend is.

Heaters

Een grote ruimte zoals een magazijn, werkplaats, garage, loods of bedrijfshal kunnen uitstekend verwarmd worden met verschillende systemen. Een heater is prima in staat om een grote ruimte binnen korte tijd te verwarmen. Het kan uitgevoerd worden als “direct gestookt” of “indirect gestookt”. Bij een direct gestookte heater vindt de gasverbranding plaats in de heater zelf. Bij een indirect gestookte heater wordt de benodigde warmte vanuit een externe warmtebron geleverd zoals een cv-ketel of stadsverwarming. Heaters zijn snelle verwarmers, voor relatieve lage investeringen.

Stralingspanelen

Een stralingspaneel is een warmte element welke warmte naar beneden straalt. Dit kan net als heaters direct of indirect gestookt zijn. Stralingspanelen zijn prima geschikt voor ruimtes waar zo weinig mogelijk stofcirculatie wenselijk is. Indirect gestookte stralingspanelen zijn ook in systeemplafonds te integreren en kunnen een vrijwel onbeperkte lengte hebben d.m.v. het doorkoppelen van de diverse elementen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is eveneens een geruisloze en stofvrije manier van verwarmen. Uiteraard is het alleen in nieuwbouw of renovatieprojecten mogelijk. De vloerverwarmingsslangen worden in de bewapening van de betonvloer geïntegreerd. Vloerverwarming is prima te integreren met bodem warmtepompen als betonkern activering door de lage benodigde temperatuur.

Verwarmen met een airco

Met hedendaagse aircosystemen kunt u zowel koelen als verwarmen. Het verwarmen met een aircosysteem kent enige voordelen.

Voordelen van verwarmen met uw aircosysteem

  • Verwarmen met uw airco-installatie is energiezuiniger
  • Gezondere lucht door juiste ventilatie en luchtvochtigheid
  • Koelen en verwarmen met één gemakkelijk systeem

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor 2019 en 2020 is de aftrek 45%. Om gebruik te maken van de EIA regeling moet u aan de volgende voorwaarden voldoen;

  • Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst. U kunt de energielijst downloaden van de internetsite van RVO.nl.
  • U kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.
, Verwarming, Licher - Installatietechniek

Waarom kiezen voor Lichér?

Sinds 1937

Al sinds 1937 jouw vaste partij voor alle installatietechniek voor particulieren en bedrijven.

F-gassen gecertificeerd

F-gassen duurzaam gecertificeerd omdat wij kwaliteit, duurzaamheid én veiligheid vooropstellen.

24/7 Servicedienst

Onze eigen servicedienst zorgt altijd voor het juiste onderhoud en uitstekende service.