Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

CV Ketel in Alkmaar nodig? Dit zijn de veel gestelde vragen

CV ketel alkmaar, CV Ketel in Alkmaar nodig? Dit zijn de veel gestelde vragen, Licher - Installatietechniek

Nieuwe CV-ketel of Warmtepomp nodig in Alkmaar?

Duurzaamheid is de laatste tijd een veel besproken onderwerp. Daarom vragen mensen zich geregeld af of de aanschaf van een nieuwe CV-ketel wel de juiste keuze is op dit moment, een alternatief kan een warmtepomp zijn. Of u bijvoorbeeld beter een warmtepomp aan kunt schaffen, hangt af van uw (woon-) situatie. Wij denken graag mee en kunnen beide opties met elkaar vergelijken in een vrijblijvend advies. Wij zijn gevestigd met onze CV Ketels in Alkmaar, we kunnen daarom snel ter plaatsen zijn om te installeren.

Snel advies nodig van een van onze adviseurs of onze acties bekijken? Bekijk onze CV-Ketel kopen pagina.

Welke CV-ketel past bij mij?

Er zijn een aantal zaken waar u goed op moet letten bij de selectie en aanschaf van een nieuwe CV-Ketel:

  • Hoe groot is uw gezin?
  • Hoeveel vierkante meter wilt u verwarmen? Hoe meer m2, hoe hoger het vermogen van de nieuwe CV-Ketel wenselijk zal zijn.
  • Hoe is uw woning geïsoleerd? Een goed geïsoleerde woning vraagt minder vermogen.
  • Wat voor douche of bad heeft u? Een stortdouche vraagt meer water dan een reguliere (waterbesparende) douchekop.
  • Op hoeveel plaatsen wilt u tegelijk warm water?

HR of VR ketel?

HR staat voor hoog rendement en VR staat voor verbeterd rendement. Een HR ketel heeft vaak een rendement van meer dan 100%. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar is toch mogelijk. De restwarmte wordt namelijk bij een HR ketel wordt ook gebruikt binnen het mechanisme van een HR ketel. Hierdoor verwarmt de ketel zich deels zelf. Een VR ketel doet dit niet, maar werkt wel efficiënter dan een traditionele ketel. Hierdoor lijkt de keuze snel gemaakt voor een HR ketel, er zijn echter ook situaties waarbij een VR ketel wel aanbevolen zal worden, voornamelijk omdat de VR ketel geen condens afvoer nodig heeft.

CV ketel alkmaar, CV Ketel in Alkmaar nodig? Dit zijn de veel gestelde vragen, Licher - Installatietechniek
Onze tijdelijke CV ketel actie

Wat is een combiketel?

Een combi ketel geeft u de mogelijkheid om sneller over warm water te beschikken. U heeft direct warmwater als u de kraan aanzet. De combiketel realiseert dit doordat hij een eigen boiler heeft die constant warmwater opslaat. Er zijn tegenwoordig ook HR combiketels op de markt die voor u een goede optie kunnen zijn. Wilt u zeker zijn van de juiste keuze in uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Is mijn huidige CV-ketel aan vervanging toe?

Een CV-ketel gaat gemiddeld zo’n 12 jaar mee. De laatste levensjaren van een CV-ketel zal er steeds meer onderhoud noodzakelijk zijn om de ketel goed te laten werken. Er is een omslagpunt dat het onderhoud en de reparaties u te veel geld kosten en dat een nieuwe CV-ketel een voordeligere optie is. Wij komen graag kennis met u en uw CV-ketel maken om een inschatting te kunnen maken van de noodzaak voor een nieuwe CV-ketel in Alkmaar.

Wordt mijn woning meer waard met een nieuwe CV-ketel in Alkmaar?

Een CV-ketel die zuinig werkt en dus en dus een hoog rendement heeft zal een positieve invloed hebben op de waarde van uw woning. Het energielabel zal positief beïnvloed worden en dit is steeds belangrijker bij de verkoop en/of waarde bepaling van uw woning. Wij kunnen geen inschatting maken van de waardestijging, omdat dit afhankelijk is van meer dan alleen uw CV-ketel.
Hoeveel kan ik per maand besparen?Bent u op dit moment nog in het bezit van een traditionele CV-ketel (geen HR ketel)? Dan kunt u snel besparen op uw energierekening door de installatie van een HR ketel omdat deze een stuk energiezuiniger werkt. U zult al snel een besparing van €200,- per jaar realiseren met een nieuwe CV-ketel.

Wat kost een nieuwe CV-Ketel in Alkmaar?

De prijs is natuurlijk een belangrijke factor bij de aanschaf van een nieuwe ketel. Maar enkel de prijs van een losse CV-ketel in Alkmaar zegt weinig over de kosten die u aan het einde zult betalen. Daarom raden wij altijd een CV-ketel aan die ook geïnstalleerd word door onze vakmensen. Zo bent u zeker van een lage, all-in prijs.

Waarom krijg ik 2 jaar gratis onderhoud?

Wij vinden kwaliteit erg belangrijk en willen u voorzien van een kwalitatief goede CV-ketel tegen een scherpe prijs. Daarbij hoort wat ons betreft ook professioneel onderhoud bij. Wij zorgen er voor dat uw CV-ketel optimaal werkt en blijft werken. Door dit professionele onderhoud bent u verzekerd van een veilige en zuinige ketel. En dat vinden wij zeer belangrijk.

Waarom is CV onderhoud zo belangrijk?

Regelmatig een onderhoudsbeurt? Zo blijft uw ketel in topconditie en bent u goed duurzaam bezig. Want uw ketel werkt efficiënter én uw ketel gaat langer mee. En bovenal wordt de veiligheid van de ketel regelmatig gecheckt want een koolmonoxidevergiftiging of legionellabesmetting, daar moet u toch niet aan denken!

Wat houdt een vrijblijvend advies in?

Onze vakmannen komen graag bij u langs om kennis te maken met u en uw huidige CV ketel. Wij vinden het belangrijk dat u ten alle tijden een passend product aankoopt en daarom voorzien wij u altijd van een passend advies. Een hoger rendement levert bijvoorbeeld niet altijd meer besparing op, dit is afhankelijk van uw situatie.