Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Waarom een warmtepomp?

Ben jij al klaar voor de toekomst? En wil je zonder gas je huis verwarmen? Dat is mogelijk met een warmtepomp. Met een rendement die kan oplopen tot 600%. Dit houdt in dat met 1 kW elektrische energie maar liefst 6 kW aan warmte kan worden geleverd. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die geld wil besparen op de energienota, zelfvoorzienend wil zijn en het energielabel van je woning wil verbeteren. De aanschaf van deze duurzame installatie begint wat ons betreft bij een vakkundig en eerlijk advies. Neem gerust contact met ons op, dan nemen wij samen jouw opties door.

Wat is een warmtepomp?

Er is voldoende warmte in onze omgeving om huizen en gebouwen te verwarmen. Denk aan de warmte uit de lucht, bodem of grondwater. Een warmtepomp maakt het mogelijk om deze warmte te ‘vangen’ en hiermee jouw woning te verwarmen. In een warmtepomp zit een vloeistof met een zeer laag kookpunt, ook wel een koudemiddel genoemd (dit zit bijvoorbeeld ook in je koelkast).  Dit middel gebuikt de warmtepomp om de temperatuur te verhogen, waarna jij je woning en eventueel kraanwater kan verwarmen. Omdat je elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart je op jouw gasrekening en wordt je CO2-uitstoot flink verlaagd.

Wat is een hybride warmtepomp?

Bij een hybride warmtepomp zijn de aanpassingen in de woning vaak minder ingrijpend dan bij de andere warmtepompen. Daarom is dit een veel gekozen optie. De warmtepomp werkt samen met je cv-ketel, de hybride warmtepomp werkt op stroom. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als dit nodig is en zorgt voor je warme water.

Bekijk onze airconditioning producten in onze webwinkel Warmtepomp kopen

Adviesgesprek aanvragen

Wij komen graag bij je langs voor een offerte. We kijken samen naar de meest passende mogelijkheden in jouw woning. Zoek je naast verkoeling ook verwarming? Wist je dat 25% van de airco-aanvragen wordt geplaatst door mensen die geen verkoeling zoeken? Dat klinkt je wellicht ongewoon in de oren, maar veel van onze airco’s kunnen naast koelen óók verwarmen. Verwarming door een airco blijkt zelfs voordeliger te zijn dan uw CV-ketel. Bij de nieuwste airco’s kan het rendement oplopen tot 460%. En ter vergelijking, een gemiddelde HR CV-Ketel kent een rendement van maximaal 180%, tel uit uw winst!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze vakmannen. 


  Waarom kiezen voor Lichér?

  Sinds 1937

  Al sinds 1937 jouw vaste partij voor alle installatietechniek voor particulieren en bedrijven.

  F-gassen gecertificeerd

  F-gassen duurzaam gecertificeerd omdat wij kwaliteit, duurzaamheid én veiligheid vooropstellen.

  24/7 Servicedienst

  Onze eigen servicedienst zorgt altijd voor het juiste onderhoud en uitstekende service.