Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Nieuwe CV van Lichér

Verwarmen kan volgens ons maar op één manier, goed en zuinig! En dat kunnen wij inmiddels al ruim 80 jaar. Met onze prijzen kunnen wij zeker concurreren met iedere prijsvechter met het verschil dat onze service hoog in het vaandel staat. Daarom krijg je gratis standaard 2 jaar all-in onderhoudsabonnement bij de aanschaf van een nieuwe CV ketel.

Advies over een nieuwe CV-ketel

Is jouw cv-ketel aan vervanging toe? Wij helpen je graag bij het maken van een passende (duurzame) keuze. Men kiest tegenwoordig snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt juist niet rendabel uit. Daarom is vakkundig cv-ketel advies van belang. Bij Lichér kan je kiezen uit diverse A-merk toestellen, tegen een eerlijke, scherpe prijzen.

Nieuwe cv-ketel of warmtepomp?

Steeds meer mensen twijfelen tussen cv-ketel en een warmtepomp. Immers, duurzaamheid is belangrijker dan ooit, hierdoor neemt de vraag naar warmtepompen sterk toe. Of een warmtepomp ook daadwerkelijk duurzamer is hangt af van jouw situatie. Bij Lichér denken we graag met je mee en krijg je een betrouwbaar en persoonlijk advies.

Vrijblijvend advies

Liever persoonlijk advies? Vul hier uw gegevens in voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze vakmannen.

CV-Ketel koopadvies aanvragen

Wat gebeurd er nadat wij jou aanvraag hebben ontvangen?
Wanneer we jouw aanvraag hebben ontvangen zullen we de aanvraag bekijken en contact opnemen om een goed advies te geven. Wanneer je het wenst maken we een offerte op met een installatiedatum.

Waarom onze CV-ketels aanschaffen service?

Aanvraagformulier


  Duurzaamheid is de laatste tijd een veel besproken onderwerp. Daarom vragen mensen zich geregeld af of de aanschaf van een nieuwe CV-ketel wel de juiste keuze is op dit moment, een alternatief kan een warmtepomp zijn. Of u bijvoorbeeld beter een warmtepomp aan kunt schaffen, hangt af van uw (woon-) situatie. Wij denken graag mee en kunnen beide opties met elkaar vergelijken in een vrijblijvend advies.

  Er zijn een aantal zaken waar u goed op moet letten bij de selectie en aanschaf van een nieuwe CV-Ketel:

  • Hoe groot is uw gezin?
  • Hoeveel vierkante meter wilt u verwarmen? Hoe meer m2, hoe hoger het vermogen van de nieuwe CV-Ketel wenselijk zal zijn.
  • Hoe is uw woning geïsoleerd? Een goed geïsoleerde woning vraagt minder vermogen.
  • Wat voor douche of bad heeft u? Een stortdouche vraagt meer water dan een reguliere (waterbesparende) douchekop.
  • Op hoeveel plaatsen wilt u tegelijk warm water?

  HR staat voor hoog rendement en VR staat voor verbeterd rendement. Een HR ketel heeft vaak een rendement van meer dan 100%. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar is toch mogelijk. De restwarmte wordt namelijk bij een HR ketel wordt ook gebruikt binnen het mechanisme van een HR ketel. Hierdoor verwarmt de ketel zich deels zelf. Een VR ketel doet dit niet, maar werkt wel efficiënter dan een traditionele ketel. Hierdoor lijkt de keuze snel gemaakt voor een HR ketel, er zijn echter ook situaties waarbij een VR ketel wel aanbevolen zal worden, voornamelijk omdat de VR ketel geen condens afvoer nodig heeft.

  Een combi ketel geeft u de mogelijkheid om sneller over warm water te beschikken. U heeft direct warmwater als u de kraan aanzet. De combiketel realiseert dit doordat hij een eigen boiler heeft die constant warmwater opslaat. Er zijn tegenwoordig ook HR combiketels op de markt die voor u een goede optie kunnen zijn. Wilt u zeker zijn van de juiste keuze in uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op.

  Een CV-ketel gaat gemiddeld zo’n 12 jaar mee. De laatste levensjaren van een CV-ketel zal er steeds meer onderhoud noodzakelijk zijn om de ketel goed te laten werken. Er is een omslagpunt dat het onderhoud en de reparaties u te veel geld kosten en dat een nieuwe CV-ketel een voordeligere optie is. Wij komen graag kennis met u en uw CV-ketel maken om een inschatting te kunnen maken van de noodzaak voor een nieuwe CV-ketel.

  Een CV-ketel die zuinig werkt en dus en dus een hoog rendement heeft zal een positieve invloed hebben op de waarde van uw woning. Het energielabel zal positief beïnvloed worden en dit is steeds belangrijker bij de verkoop en/of waarde bepaling van uw woning. Wij kunnen geen inschatting maken van de waardestijging, omdat dit afhankelijk is van meer dan alleen uw CV-ketel.

  Bent u op dit moment nog in het bezit van een traditionele CV-ketel (geen HR ketel)? Dan kunt u snel besparen op uw energierekening door de installatie van een HR ketel omdat deze een stuk energiezuiniger werkt. U zult al snel een besparing van €200,- per jaar realiseren met een nieuwe CV-ketel.

  De prijs is natuurlijk een belangrijke factor bij de aanschaf van een nieuwe ketel. Maar enkel de prijs van een losse CV-ketel zegt weinig over de kosten die u aan het einde zult betalen. Daarom raden wij altijd een CV-ketel aan die ook geïnstalleerd word door onze vakmensen. Zo bent u zeker van een lage, all-in prijs.

  Regelmatig een onderhoudsbeurt? Zo blijft uw ketel in topconditie en bent u goed duurzaam bezig. Want uw ketel werkt efficiënter én uw ketel gaat langer mee. En bovenal wordt de veiligheid van de ketel regelmatig gecheckt want een koolmonoxidevergiftiging of legionellabesmetting, daar moet u toch niet aan denken!

  Onze vakmannen komen graag bij u langs om kennis te maken met u en uw huidige CV ketel. Wij vinden het belangrijk dat u ten alle tijden een passend product aankoopt en daarom voorzien wij u altijd van een passend advies. Een hoger rendement levert bijvoorbeeld niet altijd meer besparing op, dit is afhankelijk van uw situatie.

  Waarom kiezen voor Lichér?

  Sinds 1937

  Al sinds 1937 jouw vaste partij voor alle installatietechniek voor particulieren en bedrijven.

  F-gassen gecertificeerd

  F-gassen duurzaam gecertificeerd omdat wij kwaliteit, duurzaamheid én veiligheid vooropstellen.

  24/7 Servicedienst

  Onze eigen servicedienst zorgt altijd voor het juiste onderhoud en uitstekende service.