Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Advies nodig of direct online aankopen?

Met steeds meer warme dagen in het jaar wordt de behoefte aan koeling steeds sterker. Wat is het een  verademing om tijdens een warme dag thuis te komen in een koel huis. Houd jij de temperatuur ook graag aangenaam thuis? Dan helpen wij je graag.
 
Lente- en zomerdagen zijn de laatste jaren warmer geworden in Nederland. Dit betekent dat in Nederland de vraag naar een constant comfortabel klimaat binnenshuis sterk is toegenomen. Lichér installatietechniek levert en installeert aircosystemen volledig naar jouw wensen. Omdat Lichér staat voor vakmanschap en kwaliteit bieden wij de mogelijkheid om onze airco’s inclusief montage te kopen, hiermee heb je gegarandeerd een optimale werking.
 
Bekijk onze airconditioning producten in onze webwinkel Airconditioning kopen

Adviesgesprek aanvragen

Wij komen graag bij je langs voor een offerte. We kijken samen naar de meest passende mogelijkheden in jouw woning. Zoek je naast verkoeling ook verwarming? Wist je dat 25% van de airco-aanvragen wordt geplaatst door mensen die geen verkoeling zoeken?

Dat klinkt je wellicht ongewoon in de oren, maar veel van onze airco’s kunnen naast koelen óók verwarmen. Verwarming door een airco blijkt zelfs voordeliger te zijn dan uw CV-ketel. Bij de nieuwste airco’s kan het rendement oplopen tot 460%. En ter vergelijking, een gemiddelde HR CV-Ketel kent een rendement van maximaal 180%, tel uit uw winst!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze vakmannen.

LET OP! Op dit moment is het zeer druk met het plaatsen van nieuwe airco’s, hierdoor is de wachttijd toegenomen. Is de plaatsing van de airco onderdeel van een verbouwing? Neem dan in een zeer vroeg stadium contact met ons op om teleurstelling te voorkomen. 

Vanaf prijzen (Levering verder dan 30km buiten Alkmaar mogelijk):
, Airconditioning kopen, Licher - Installatietechniek
Gebaseerd op één binnen-unit 2,0kW en één buiten-unit 2,0kW van Mitsubishi Heavy. Vraag naar de voorwaarden

, Airconditioning kopen, Licher - Installatietechniek
Gebaseerd op twee binnen-units 1,5kW en één buiten-unit 4,1kW van LG
Vraag naar de voorwaarden

Aanvraagformulier


  Veel gestelde vragen

  Simpelweg is het antwoord, nee. Veel mensen schaffen een airco aan om verkoeling te krijgen in huis en zijn dan blij verrast in de winter als blijkt dat ze de ruimte ook kunnen verwarmen met dezelfde airco. Daarnaast zorgt een airco ook voor de verversing en ontvochtiging van de lucht in de woning wat een gezonder binnenklimaat creëert.

  Een airco kan:
  
• Koelen 

  • Verwarmen 

  • Creëren gezond binnen klimaat

  Kortom, je hebt het hele jaar plezier van een airco.

  Twee single units zijn vaak goedkoper dan een multi split unit. Dit komt omdat de techniek van een multi split unit geavanceerder is. Toch kiezen mensen vaker voor een multi split unit omdat zij niet twee buitenunits willen. Twee single split units hebben meer koel capaciteit omdat beide units een eigen motor hebben.

  Ja. De meeste modellen creëren een schonere, aangenamere woonomgeving door gepatenteerde luchtzuiveringstechnologie met krachtige en effectieve luchtfilters, die je beschermen tegen virussen en allergenen en zelfs vieze luchtjes verwijderen. Een airco beschikt dus naar koel- en verwarmingsvermogen over het vermogen om een gezond binnen klimaat te creëren. Wij geven je graag advies over de mogelijke modellen en hun opties. Een airco binnenshuis brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee doordat de ruimtes gebruikt worden door één huishouden.

  Om de levensduur te verlengen en je airco optimaal te laten werken is onderhoud nodig. Het grootste deel van dit onderhoud kan je zelfstandig uitvoeren en een deel (eens in de 2-3 jaar) zal door een van onze vakmannen gedaan moeten worden. Je kan er ook voor kiezen al het onderhoud uit handen te geven aan een vakman, dan heb jij er geen omkijken naar.

  In de meeste gevallen dient er inderdaad een extra groep aangelegd te worden omdat er in huis, naast de airco, steeds meer elektrische apparaten gebruikt worden. Het kan ook voorkomen dat je er nog een groep vrij is, dan is een extra groep niet noodzakelijk. Bij het opmaken van een vrijblijvende offerte nemen wij dit altijd mee in de prijsopgave.

  Ja, dit is van belang om de airco veilig te laten werken. Een buiten-unit staat natuurlijk buiten, in weer en wind en kan dus nat worden. Natuurlijk zijn de units bestand tegen de Hollandse nattigheid, maar een geaard stopcontact is een noodzakelijk onderdeel voor een veilige werking.

  Nee. Dit is een vraag die veel gesteld wordt als mensen meerdere ruimtes wensen te koelen met één airco. In de praktijk blijkt dit helaas niet het gewenste effect te hebben, via het trappenhuis zal de koude lucht dalen en de te koele ruimtes niet of nauwelijks bereiken. Daarnaast installeren wij vanwege de veiligheid en het onderhoud geen airco’s in een trapgat.