Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Besparen op gas. Hoe kan je dat doen?

Met de stijging van de gasprijzen wordt het met de dag belangrijker om te besparen op gas. Dit is niet alleen belangrijk voor je portemonnee maar ook voor jouw bijdrage aan een beter klimaat. Wil jij besparen op gas? Wij delen graag 10 tips om meer te  besparen op gas.

1.Schaf een moderne HR-ketel aan en bespaar ongeveer 175 euro per jaar.

Een verouderde cv-ketel verbruikt onnodig veel gas. Met een nieuwe hr-ketel kan je besparen op gas omdat deze
15 tot 20 procent minder gas verbruikt in vergelijking met een gewone cv-ketel. Dat is dus al snel terug verdiend. Belangrijk is wel dat je de waterdruk van je ketel op peil houdt. Een te lage waterdruk zorgt er namelijk voor dat je verwarming minder efficiënt draait.

Besparen op gas, Besparen op gas. Hoe kan je dat doen?, Licher - Installatietechniek

2.Zorg voor een goed geïsoleerd dak en bespaar ongeveer 500 euro per jaar.

Een woning zonder goed geïsoleerd dak verliest veel warmte. Warmte stijgt immers op. Hierdoor moet je veel meer stoken om de woning op temperatuur te krijgen en te houden. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je meer gas kan besparen en is daarnaast veel comfortabeler, beter voor het klimaat en beter voor je portemonnee.

3.Zet je thermostaat een graadje lager en bespaar ongeveer 70 euro per jaar.

Je bespaart zeven procent op je gasverbruik voor elke graad die je verlaagt op de kamertemperatuur. Zet bijvoorbeeld een uur voor je weg gaat de thermostaat op vijftien graden. Dit is dan warm genoeg en draagt bij aan besparen op gas. Ga je op vakantie? Zorg dan dat je standaard programma uitstaat en zet de thermostaat op 5 tot 10 graden

4.Zorg voor dubbel HR++ glas en bespaar 280 euro per jaar.

De meeste huizen in Nederland beschikken al wel over een bepaalde vorm van isolatieglas. Maar inmiddels zijn er veel soorten isolatieglas. Hoog rendement (HR++) glas zorgt ervoor dat je de kou buiten houdt en de warmte binnen beter blijft behouden. De moeite waard om eens uit te zoeken welke vormen van isolatieglas er is en hoe je daarmee meer kunt besparen op gas.

5.Breng radiatorfolie aan en bespaar 50 tot 100 euro per jaar.

Een radiator geeft niet alleen warmte af aan de voorkant maar ook aan de achterkant. Deze warmte trekt vaak in de muur en gaat zo verloren. Wanneer je radiatorfolie aanbrengt op de achterkant van de radiator zorgt dit ervoor dat vrijwel alle warmte in de woning blijft en daarmee kun je besparen op gas. Makkelijk geregeld.

6.Schaf een waterbesparende douchekop aan en bespaar 45 euro per jaar.

Met een waterbesparende douchekop kan je water én gas besparen. Ongeveer twintig procent van je gasverbruik gaat op aan warm water. Met een waterbesparende douchekop zorg je ervoor dat je minder warm water verbruikt en dus bespaart. Iets korter douchen kan natuurlijk ook…

7.Plaats tochtstrips op uw deuren en ramen en bespaar 60 euro per jaar.

Kieren bij deuren en ramen zorgen ervoor dat er veel warmte verloren gaat. Tochtstrips zorgen ervoor dat de koude lucht buiten blijft en de warme lucht binnen. En zo kan je gemakkelijk nog meer besparen op gas. En wat dacht je van een brievenbusborstel? Zo houd je de koude wind buiten en kan de thermostaat wellicht nog een graadje lager.

8.Gebruik een slimme thermostaat en krijg inzicht in je energieverbruik.

Een slimme thermostaat is niet alleen handig om direct de temperatuur in huis te krijgen. Het zorgt ook voor meer en beter inzicht in je energieverbruik. En door inzicht te hebben zie je ook direct hoe je meer en beter kunt besparen op gas. Wel zo handig.

9.Ga voor duurzaam en schaf een hybride warmtepomp aan.

Een hybride warmtepomp zorgt voor een duurzame manier van verwarmen van jouw woning. De warmtepomp werkt samen met je cv-ketel, de hybride warmtepomp werkt op stroom. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als dit nodig is en zorgt voor je warme water. Zo belast je de cv-ketel minder en kan je meer besparen op gas.

10.Overweeg de aanschaf van een zonneboiler om meer gas te besparen.

Besparen op gas, Besparen op gas. Hoe kan je dat doen?, Licher - Installatietechniek

Een zonneboiler is een duurzame vervanger van gas. Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon. Daardoor bespaar je ongeveer de helft op je energieverbruik onder de douche en in de keuken. Goed om te weten: je kunt subsidie aanvragen voor het aanschaffen van een zonneboiler.

Gas besparen hoeft dus lang niet altijd moeilijk te zijn. Er zijn genoeg manieren om te zorgen voor minder verbruik. En dit is niet alleen goed voor je portemonnee maar draagt ook bij aan een beter klimaat. Twee vliegen in één klap dus. Zorg daarnaast voor regelmatig onderhouden van je cv-ketel. Een goedwerkende cv-ketel draagt bij aan energiebesparing en met regelmatig onderhoud voorkom je storingen. Bij Lichér hebben wij ervaren en professioneel opgeleid personeel die je cv-ketel volledig onderhouden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een hybride warmtepomp of wil je meer informatie over een zonneboiler? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over deze duurzame producten.

Voor al je vragen over de mogelijkheden van besparen op gas kun je bij ons terecht. Bij Lichér staan wij je graag te woord en voorzien we je van een vrijblijvend advies.

Besparen op gas, Besparen op gas. Hoe kan je dat doen?, Licher - Installatietechniek