Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Airco in Heemskerk nodig? Lichér is dé specialist!

Ben jij woonachtig in Heemskerk en opzoek naar een airconditioning? Ben jij woonachtig in Heemskerk en opzoek naar een airconditioning? Dan ben je bij Lichér aan het goede adres. Wij leveren jouw airco aan huis. Want met inmiddels ruim 80 jaar ervaring kunnen wij bij Lichér wel zeggen dat wij experts zijn op het gebied van airconditioning. Bijvoorbeeld een airco Heemskerk en omstreken nodig? Neem dan contact ons op!

Een airco is een ideale uitkomst bij oplopende temperaturen. Want het houdt je huis lekker koel terwijl het buiten warmer en warmer wordt. En ben jij op zoek naar een airco in Heemskerk? Voordat je een keuze kan maken lees je in dit meer over airco prijzen, verschillende types en tips voor het gebruik van een airco.

Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen en wil je bovendien een airco door ons laten installeren? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Airconditioning types

Voordat je besluit om een airco te kopen moet je bovendien weten wat voor jou het meest passende type is. Daarmee is de prijs van verschillende types natuurlijk ook belangrijk en bepaal je vooraf in welke ruimte je de airco zal gebruiken en hoe groot die ruimte precies is.

Split unit airconditioning

airco Heemskerk, Airco in Heemskerk nodig? Lichér is dé specialist!, Licher - Installatietechniek

Bij het plaatsen van deze permanente airco raden wij je aan dit te laten installeren door een van onze Bij het plaatsen van deze permanente airco raden wij je aan dit te laten installeren door een van onze vakmannen. Want deze airco bestaat uit twee onderdelen. Eén deel aan de buitenkant van je woning in Heemskerk en één unit in de te koele ruimte. In onze webwinkel kan je diverse split unit modellen bekijken. 

Multi split airconditioning

Denk je er over om meerdere ruimtes te koelen in jouw woning? Dan is dit type wellicht iets voor jou. De multi split airco heeft net als de split unit ook een buitenunit maar bestaat daarnaast uit verschillende binnenunits. Daarnaast is het voordeel aan dit systeem is dat het minder ruimte in beslag neemt dan meerdere afzonderlijke split units.

airco Heemskerk, Airco in Heemskerk nodig? Lichér is dé specialist!, Licher - Installatietechniek

Airconditioning zonder buiten unit

airco Heemskerk, Airco in Heemskerk nodig? Lichér is dé specialist!, Licher - Installatietechniek

Airco Heemskerk zonder buitenunit op je gevel? Dan is dit type airco bijvoorbeeld voor jou geschikt. Daardoor kan deze unit ingezet worden in kleine en grote ruimtes en heeft bovendien geen slang naar buiten nodig waardoor deze makkelijk is aan te sluiten.

Mobiele airco

airco Heemskerk, Airco in Heemskerk nodig? Lichér is dé specialist!, Licher - Installatietechniek

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een airco die je kan verplaatsen. Daarmee is deze airco te gebruiken in verschillende ruimtes. Maar je moet er wel rekening mee houden dat de de levensduur van een mobiele airco korter is en ze maken meer geluid dan bijvoorbeeld een split unit airco. Daarentegen is de mobiele airco wel goedkoper in aanschaf en installatie. 

 

Zelf airco installeren

Ben jij een handige Harry? Dan kunnen wij jou natuurlijk ook van dienst zijn. We hebben bijvoorbeeld veel verschillende airco’s in onze webshop die je zelf kan installeren. Daarmee bespaar je als snel honderden euro’s als je er voor kiest de airco zelf te installeren. Maar het is belangrijk om te weten dat je volgens de wet wel verplicht bent om de leiding aan de buitunit te laten koppelen door een professional. Daarvoor moet ten alle tijden een STEK gecertifieerde monteur ingeschakeld worden. Daarnaast is dit ook belangrijk om aanspraak te kunnen maken op uw garantietermijn of bijvoorbeeld verzekering.

Uiteraard staan onze vakmannen voor je klaar om dit uit te voeren. Bijvoorbeeld een Airco Heemskerk zonder installatie? Dat is dus deels mogelijk.

Maar wens je een mobiele airco in Heemskerk? De mobiele airco units zijn goed zelf te installeren. Daarnaast zijn ze kleiner in formaat en bijna overal inzetbaar. Maar houdt bij het bestellen van mobiele airco’s wel rekening met de inhoud van de ruimte zoals hieronder omgeschreven.

Hoe bereken je de benodige capaciteit?

Voor het kiezen van een passende airco is, zoals eerder aangegeven, de ruimte waarin de airco komt te staan van groot belang. Je wenst namelijk geen over- of ondercapaciteit van jouw nieuwe airco want dan kan het voorkomen dat de ruimte niet goed gekoeld kan worden. Dat wil zeggen dat je vooraf eerst een berekening maakt van de benodigde capaciteit voor jouw aan te schaffen airco. Het is gemakkelijk dit zelf te berekenen met de onderstaande stappen.

Of te wel, bepaal de benodigde watt voor jouw airco. Dit doe je door de inhoud van je ruimte te vermenigvuldigen met de passende factor. 


Benodigde tijd: 15 minuten.

Mobiele airco Heemskerk? De mobiele airco units zijn goed zelf te installeren. Ze zijn kleiner in formaat en bijna overal inzetbaar. Houdt bij het bestellen van mobiele airco’s wel rekening met de inhoud van de ruimte zoals hieronder omgeschreven.

 1. Wat is de inhoud van de ruimte? (m3)

  Neem de maten; lengte, breedte en hoogte van de ruimte en vermenigvuldig deze met elkaar om zo tot de inhoud in m3 te komen.

 2. Bepaal jouw vermenigvuldigheids factor

  Factor 30: Staan er weinig elektrische apparaten in de ruimte en is de ruimte goed geïsoleerd? Kies dan factor 30.

  Factor 40: Is de ruimte minder goed geïsoleerd en zijn er apparaten waar die warmte uitstralen? Kies dan factor 40.

  Factor 50: Is de ruimte slecht geïsoleerd en wil je zeker zijn van een koele ruimte? Kies dan factor 50.

 3. Bepaal het koelvermogen

  De benodigde Watt (aanduiding voor airco’s) wordt op de volgende manier berekend; Vermenigvuldig de inhoud van je ruimte met de hierboven bepaalde factor om het aantal benodigde watt te berekenen.

  Rekenvoorbeeld: ruimte is 100m3 x factor 30 = 3000 watt


Airco capaciteit online berekenen

Vul eerst alle velden in om een capaciteit te kunnen berekenen.
Afmetingen ruimte
meter
meter
meter
De ruimte van de airo…
Capaciteit nodig
Watt

Airconditioning advies

Het wordt steeds warmer in Nederland. Dat wil zeggen dat ook in Heemskerk de vraag naar een koele woning sterk toeneemt. Bij Lichér installeren wij aircosystemen volledig naar jouw wensen en behoeften. Want vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel, dat wil zeggen als je kiest voor installatie van jouw airco ben je dus gegarandeerd van een optimale installatie en werking. Bijvoorbeeld airco Heemskerk? Dan Wij staan klaar voor een passend advies.

Advies
Denk je er over om een airco aan te schaffen? Dan helpen wij je bijvoorbeeld graag met een passend advies. Elke woning is anders en er zijn verschillende types airco, de juiste keuze begint daarom bij een goed advies. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we graag samen jouw mogelijkheden.

Vrijblijvend advies
Wil jij persoonlijk advies? Vul dan hier je gegevens in voor een bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze vakmannen.

Airco onderhoud
Wil je een optimaal werkende airco en bovendien een langere levensduur? Kies er dan voor om jouw airco regelmatig te laten onderhouden. Daarmee ben je verzekerd van een koele woning tijdens warm weer.

airco Heemskerk, Airco in Heemskerk nodig? Lichér is dé specialist!, Licher - Installatietechniek
Laat de installatie door een vakkundig installateur te doen, deze kan je het beste advies geven over de plek, positie en materialen voor de installatie.

Waarom is airco onderhoud zo belangrijk?

Regelmatig en goed onderhoud is bovendien van groot belang voor een goed werkende airco. Met onderhoud werkt jouw airco bovendien duurzamer en stiller. Ook zal de lucht in je woning gezond en fris blijven omdat de filters regelmatig gereinigd worden. Bijvoorbeeld onderhoud Airco Heemskerk? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Onderhoud Airco Heemskerk? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. 

Een onderhoudsbeurt omvat onder anderen: 

 • Reiniging van binnen én buiten unit. 
 • Ook een controle van de koeltechniek
 • Daarnaast kleine reparaties uitvoeren
 • En zaken zoals het bijvullen airco

Ook jouw Airco bijvullen Heemskerk?

Want heb jij de indruk dat je airco minder goed werkt? Dan is het tijd voor een onderhoudsbeurt! Jouw airconditioning moet minimaal om de 2 jaar worden bijgevuld. Het bijvullen van jouw airco moet bovendien uitgevoerd worden door een STEK gecertificeerde vakman. Daarnaast is het in verband met veiligheidsregels verboden dit zelf uit te voeren.

Veelgestelde vragen

Maakt een airco niet veel lawaai?

De nieuwste airco’s zijn veel verbeterd, daarnaast zijn ze met namen duurzamer en stiller geworden. En ook steeds meer mensen kiezen voor een airconditioning in de slaapkamer of kantoor. Dit zijn bij daarnaast de ruimtes waar geluid als grote hinder ervaren kan worden. Kies je bijvoorbeeld voor een airco met een buitenunit? Dan zal de binnenunit nóg stiller zijn. Want de buitenunit verricht dan het harde werk waardoor de binnenunit met minder kracht de koude lucht kan verdelen. Daardoor heb je een optimale verdeling tussen kracht en stilte. Bijvoorbeeld airco Heemskerk? Dan komen wij ook graag langs voor een vrijblijvend advies voor een passende airco bij jou thuis! Wil je meer lezen over het geluid van een airco, de consumentenbond heeft er een artikel over gemaakt.

Hoe kan ik uitrekenen hoeveel vermogen mijn airco moet hebben?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is hierbij de te koelen ruimte van belang. Denk hierbij aan de omvang van de ruimte en de mate van isolatie. Want kies je niet voor de optimale airco voor jouw ruimte, dan kan het zo zijn dat de airco nooit de ruimte zal koelen. Een goede capaciteitsberekening is daardoor belangrijk. In het stuk hierboven kan jij bovendien terug vinden hoe je een goede berekening maakt. Maar wens je advies over de capaciteit van jouw nieuwe airco in Heemskerk? Neem dan uiteraard gerust contact met ons op!

Hoe vaak moet ik de filters vervangen of schoonmaken?

Wij adviseren de filters 1 a 2 keer te vervangen want daarmee verleng je de levensduur van jouw airco. En dit is per type airco verschillende. Het vervangen van de filters kan je goed zelf doen en scheelt bovendien in onderhoudskosten. Maar wil je geen omkijken naar jouw airco? Kies dan een van onze voordelige onderhoudscontracten en laat het onderhoud volledig aan ons over. Heb jij een Airco Heemskerk? Dan staan wij bovendien voor je klaar om het onderhoud te doen aan jouw airconditioning.

Hoelang gaat mijn airconditioning mee?

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van je airco te verlengen, bijvoorbeeld is goed onderhoud daarbij van belang. Daardoor heeft een airco een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. De garantie kan per type airco verschillen daarom bespreken we dit graag tijdens een vrijblijvend advies gesprek.

Duurzaamheid is voor ons uiteraard belangrijk en wij zullen hierbij ook altijd streven naar een lange levensduur van jouw airco.

Waarom moet ik voor Lichér kiezen?

Wij leveren en installeren jouw airco in Heemskerk en omstreken. Bovendien is Lichér Installatietechniek al opgericht in 1937 en heeft dus inmiddels ruim 80 jaar ervaring! Als familiebedrijf kenmerken wij ons door betrokkenheid, hard werken, een no nonsens houding en humor. Bovendien zijn we trots op onze geschiedenis maar denken altijd vooruit en blijven daarmee innoverend. Daarnaast is het voor ons een doel om ten alle tijden kwaliteit en goede service te leveren tegen een scherpe prijs. De service bestaat niet alleen uit onze steengoede service monteurs, maar ook omdat wij altijd bereid zijn om met je mee te denken. En met persoonlijke aandacht nemen wij de tijd om de meest passende oplossing te bieden voor jouw behoeften. Kortom, Airco Heemskerk? Wij staan voor je klaar! 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over het aanschaffen van een airco in Heemskerk? Neem contact met ons op voor een vakkundig en vrijblijvend advies.


Link-site.nl