Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Daikin Airconditioning, wat moet je weten

Ben jij opzoek naar een passende airco voor bij jou thuis? Dan helpen wij je graag op weg in het oerwoud van de split airco mogelijkheden. Je zoektocht begint bij een oriëntatie van de verschillende mogelijkheden en merken, misschien heb je voor jezelf een eisen lijstje waar jouw airco aan moet voldoen. Denk hierbij aan prijs, geluidsniveau, afstandbediening, verbruik en wijze van installatie. Een veel voorkomend merk is de Daikin airconditioning.

Verschillende merken

Om te beginnen zijn er verschillende merken op de markt te vinden, bekende A merken zijn bijvoorbeeld Mitsubishi, LG, Samsung en Daikin airconditioning.  Een belangrijk onderdeel in de aankoop van een vaste split airco is het vergelijken van verschillende merken en types, zet dus van te voren jouw belangrijke aspecten op een rij om je goed beslagen ten ijs te komen. Zoals eerder genoemd is de prijs van de verschillende airco’s van belang, wat is jouw budget en wat wil je voor dat geld minimaal hebben? Wij bieden kwalitatief goede airco’s aan tegen een goede, scherpe prijs. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, neem gerust contact met ons op. 

Daikin airconditioning

Een merk wat wij veel terug zien komen is de Daikin airconditioning. Een Daikin airco is een excellent merk. De prijs van deze Daikin airco is wel iets hoger dan eerder genoemde A merken. Daikin airconditioning staat er om bekend dat ze stil en efficiënt werken. Bovendien is er veel aandacht besteed aan de look van de binnen unit. Hiermee onderscheid Daikin airco zich van andere merken, maar nogmaals, daarom is de prijs ook hoger in vergelijking met andere (A) merken airconditioning. Andere (A) merken zijn in het design van de binnen units echter wel een inhaalrace gestart, er verschijnen steeds meer strakke modellen op de markt van anderen merken. Op dit moment bieden wij geen Daikin airco aan omdat wij het prijs verschil niet op vinden wegen tegen de voordelen van het merk. Wij staan voor kwaliteit tegen de scherpste prijs en de Daikin airco past, wat ons betreft, niet in dit profiel. 

Aantrekkelijk alternatief

Zoals al eerder aangegeven staat prijs-kwaliteitverhouding bij ons hoog in het vaandel. Hoewel een Daikin airco voldoet aan de kwaliteitseisen zijn er wat ons betreft absoluut goedkopere varianten die niet onder doen aan de kwaliteit van een Daikin Airconditioning. Neem bijvoorbeeld de de LG PC09SQ. Dit is een zeer goede airco, voor een scherpe prijs. De airco kenmerkt zich door energiezuinige en moderne gemakken. Zo kan je deze airco bedienen met een app, waardoor je thuis komt in een koele, aangename woning. 

De LG PC09SQ is op dit moment onze best verkopende model door de perfecte prijs-kwaliteitverhouding. 

In welke ruimte wil jij een airco?

Waar wil je de nieuwe airco gebruiken? Steeds meer mensen overwegen een airco aan te schaffen, uit onderzoek blijkt dat ruim 14% van de mensen zonder airco overwegen een airco aan te kopen. Dit heeft te maken met de warme (voor) zomers die wij de afgelopen jaren hebben zien toenemen. Daarnaast wordt er ook steeds meer onderzoek gedaan naar het gebruik van een airco in huis. Steeds vaker wijzen de onderzoeken uit dat de luchtkwaliteit en binnenklimaat een positieve uitwerking hebben op mensen.

Eerdere berichten dat een airconditioning slecht zou zijn voor de gezondheid, worden dus ontkracht. Uit onderzoek is gebleken dat er de meeste behoefte is aan een airco in slaapkamer om daarmee de slaapkwaliteit tijdens de zomer te verbeteren. En wist je dat muggen niet houden van koude tocht? Die houd dus ook buiten met een airco in de slaapkamer.