Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Airconditioning Slaapkamer? Lichér helpt je graag!

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Warme dagen boven de 25 graden zijn geen uitzondering meer en zelfs de dagen boven de 30 graden komen iedere zomer weer terug. En terwijl we in de winter verlangen naar de warme zomerdagen, verlangen we tijdens de zomerdagen juist naar de avonden waarop je slaapkamer lekker koel was. De meeste Nederlandse woningen zijn juist gebouwd om de warmte binnen te houden, om je in koude tijde te kunnen voorzien van een behaaglijk binnenklimaat. Maar door de stijgende temperaturen tijdens de zomer resulteert dit juist in een onaangenaam, warm binnenklimaat. In dit artikel vertellen wij je graag meer over een airconditioning in je slaapkamer en hopen we je op deze manier een goede nachtrust te geven tijdens de volgende hittegolf! Daarnaast geven we je ook graag tips over het aanschaffen van een airco.

Type airconditioning slaapkamer

Er zijn veel verschillende types airco, daardoor kan het moeilijk zijn om de juiste airco voor jouw slaapkamer te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een vast of mobiel type? Wij helpen je graag op weg.

Split unit airco

Een split unit airconditioning is een permanente airco. En de naam zegt het eigenlijk al, deze airco bestaat uit twee onderdelen, een binnen- en buitenunit. Omdat installatie lastig kan zijn, adviseren wij de installatie altijd te laten uitvoeren door een vakman. Aangezien de motor aan de buitenzijde wordt geinstalleerd is deze airco een van de stilste.

Multi split unit airco

Airconditioning slaapkamer, woonkamer én werkkamer? Dan is dit type airco bijvoorbeeld iets voor jou. Net als bij de split unit wordt de motor aan de buitenzijde geïnstalleerd en worden er meerdere binnen units op aangesloten. Net zoals bij de splitunit, raden wij je bij dit type airco ook een installatie aan door een vakman.

Airconditioning zonder buiten unit

Airconditioning slaapkamer maar zonder buiten unit? Dan is een is dit type airco bijvoorbeeld een optie voor jou. Doordat de buitenunit ontbreekt is deze airco uitstekend voor een (inpandige) slaapkamer. Doordat er geen slang naar buiten nodig is, is installatie simpeler en dus goedkoper. Wel zal deze airco meer geluid maken dan een airco waarbij de motor aan de buitenzijde is geïnstalleerd.

Mobiele airco

Wil je graag en flexibele en wendbare airco? Dan is de mobiele airco het juiste type voor jou. Je kan de airco bijvoorbeeld in zetten in verschillende ruimtes. Het is wel bekend dat mobiele airco’s vaak meer geluid maken dan andere airco’s en minder capaciteit hebben.

Kosten airconditioning slaapkamer

Bij verschillende type airco’s horen natuurlijk ook verschillende prijsklassen. In onderstaande tabel geven we je graag een inzicht in de gemiddelde prijs per airco.

TypeGemiddelde kosten*
Split unit airco€1.200 – € 2.300
Multi split unit airco€2.000 – €2.900
Airconditioning zonder buiten unit€1.300 – €2.200
Mobiele airco€300 – €700
*de gemiddelde prijs inclusief installatie en btw.

Mogelijkheden airconditioning slaapkamer

Zoals bovenstaande informatie al vertelt zijn er verschillende mogelijkheden voor een airco in jouw slaapkamer. Wat er precies bij je thuis mogelijk is hangt af van jouw type woning. Kortom, om hier een goede inschatting van te kunnen maken komen wij graag bij jou langs voor een vrijblijvende offerte.
Daarnaast kan je alvast de volgende zaken voor jezelf bepalen om een goede keuze te kunnen maken;

  • Mag je airco geluid maken?
  • En, hoeveel geluid is voor jou acceptabel?
  • Hoe groot is de te koele ruimte (m3)
  • Hoeveel ruimtes wil je koelen?
  • Wil je een buitenunit op je buitengevel?
  • Hoeveel wil je maximaal uitgeven?

Het is daarnaast ook mogelijk om jouw wensen en behoeften voor een slaapkamer airco telefonisch met ons door te nemen. We helpen je graag!

Airconditioning Slaapkamer gezond?

We kunnen er niet omheen, in het nieuws wordt de laatste tijd geregeld gesproken over gezondheidsrisico’s die airco’s met zich mee zouden brengen. En er zit een kern van waarheid in, want airco’s kunnen inderdaad bacteriën en virussen verspreiden. Maar een belangrijke kanttekening bij dit nieuws is dat dit airco’s betreft in publieke ruimtes. En wij gaan ervan uit dat jouw slaapkamer (of woning) geen publieke ruimte is (😉). Met andere woorden, een airco binnenshuis brengt weinig tot geen gezondheidsrisico’s met zich mee doordat de ruimtes gebruikt worden door één huishouden.
Daarnaast is een goede nachtrust voor iedereen van belang voor een goede gezondheid en zal een koele slaapkamer jou laten slapen als een roos tijdens de volgende hittegolf.

Vandaar dat wij zeggen dat een slaapkamer airconditioning juist een positieve werking heeft op jouw gezondheid!

Airconditioning Slaapkamer advies

Advies nodig voor jouw airconditioning slaapkamer? Dan staan wij uiteraard voor je klaar. Want met bovenstaand artikel kunnen wij slechts een gedeelte van de informatie aan jou overbrengen. Daarom stellen wij een persoonlijk advies op prijs. Dit advies is vrijblijvend en kosteloos. Dit kan zowel telefonisch als bij jou thuis, net wat jou het beste uitkomt.