Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Airconditioning service

Airconditioning service, Airconditioning service, Licher - Installatietechniek

De zomer staat voor de deur, langzaam gaat het kwik stijgen. Met het stijgen van het kwik zien wij ook de aanvraag naar airco’s stijgen. Naast de installatie van deze nieuwe airco’s zijn wij ook druk met het onderhoud van bestaande systemen. Want als je optimaal gebruik wilt maken van je airco deze zomer is airconditioning service zeer belangrijk.

Airconditioning service

Om de capaciteit van je airco maximaal te benutten is het van belang dat er met regelmaat onderhoud en service word gepleegd. Airconditioning service houdt in dat de airco door ons wordt onderhouden. De airco wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd, filters vervangen en we controleren de werkzaamheid van airconditioning. Naast een optimale werking verzeker je je op deze manier ook van een langere levensduur van de airco. Alleen een STEK (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek) vakman is bevoegd om onderhoud aan je airco te verrichten. Zelf bijvullen is wettelijk verboden.

Duurzaamheid

Airconditioning service kan de levensduur van jouw airco verlengen. Consequent onderhouden aan je airco voorkomt ook hoge reparatiekosten omdat kleine reparaties eerder worden ontdekt. Daarnaast zorgt een onderhoudsbeurt ook voor een betere werking van de airco. Als de airco vervuilt is moet hij harder werken voor het zelfde koel resultaat. Dit resulteert in een hogere energierekening en minder koelcapaciteit. Een vervuilde airco kan wel tot 30% meer energie verbruiken. Het loont dus om airco service te laten doen op jouw aircosysteem.

Stillere airco

Niks is zo irritant als een continue brom als je airco aan staat. Tegenwoordig zijn alle airco’s muisstil, mits juist onderhouden. Airconditioning service is belangrijk om dit stille geluidsniveau te behouden. Met name het reinigen van de filters en het bijvullen van de airco dragen bij aan een muisstille airco.

Luchtkwaliteit

Bij airconditioning service zal niet alleen de werking van de airco verbeteren maar ook de luchtkwaliteit. Door het reinigen van jouw airco zal er frissere lucht verplaatst worden wat een positief effect heeft op je energie, gezondheid en werkklimaat. Een vervuilde airco verspreidt bijvoorbeeld bacteriën wat een onaangename geur kan verspreiden. Daarnaast kan een vervuilde airco irritatie veroorzaken in de luchtwegen of zelfs een verkoudheid veroorzaken. Kortom airco service is ook service aan je eigen gezondheid!

Voordelen Airconditioning service

  • Verlegen levensduur
  • Voorkom grote reparatiekosten
  • Minder energieverbruik
  • Betere luchtkwaliteit
  • Stillere airco

Maak hier een afspraak voor een onderhoudsbeurt aan jouw airco, tot snel!