Direct contact of advies nodig? 072 511 74 02
072 5117 402

Wat is een zonneboiler?

Een warme douche, verwarmd door de zon? Dat klinkt heerlijk! Met een zonneboiler is het mogelijk om het water thuis te laten verwarmen door een zonneboiler. We plaatsen een zonnecollector op het dak van je woning, deze collector wordt vervolgens aangesloten op een buizenstelsel met daarin vloeistof. Met de opgevangen zonne-energie wordt deze vloeistof vervolgens verwarmt. Deze vloeistof vervoert vervolgens de warmte door de buizen naar de boiler die het water verwarmd. Nu heb je warm water, verwarmd door de zon!

Waarom advies over een zonneboiler?

Om er zeker van te zijn dat je altijd een warme douche hebt, sluiten wij het voorraadvat aan op jouw cv-ketel die, indien nodig, er voor zorgt dat het water altijd de gewenste temperatuur heeft. Je hoeft daarom nooit bang te zijn voor een koude douche! Bovendien voorkomt dit een mogelijk legionella besmetting.  Een zonneboiler kan ook geïnstalleerd worden in combinatie met een (hybride) warmtepomp. Kortom, er is veel mogelijk! Daarom voorzien wij jou graag van een advies over de aanschaf en installatie van de juiste zonneboiler in combinatie met jouw (nieuwe) cv-installatie.

Kosten en opbrengsten

We begrijpen goed dat je bovenal benieuwd bent naar de kosten én opbrengsten van een zonneboiler. Met een zonneboiler zal je besparen op je gasverbruik en jouw steentje bijdragen in de verlaging van de CO2 uitstoot. De kosten van een zonneboiler liggen tussen de 2000 en 3500 euro en gaan zo’n 25(!) jaar mee. Daarbij komen nog de kosten voor de installatie die afhankelijk zijn van jouw woning. Hoe groter je waterverbruik, hoe groter de opbrengst van de zonneboiler zal zijn. Een gemiddeld huishouden (4 personen) zal de helft van het gasverbruik voor warm water besparen. Dit komt gemiddeld neer op 150 euro per jaar, hierbij zijn wij uitgegaan van de huidige gasprijzen. Echter zal de gasprijs de komende jaren steeds verder stijgen en zal ook de besparing toenemen.

, Zonneboiler advies, Licher - Installatietechniek

Waarom kiezen voor Lichér?

Sinds 1937

Al sinds 1937 jouw vaste partij voor alle installatietechniek voor particulieren en bedrijven.

F-gassen gecertificeerd

F-gassen duurzaam gecertificeerd omdat wij kwaliteit, duurzaamheid én veiligheid vooropstellen.

24/7 Servicedienst

Onze eigen servicedienst zorgt altijd voor het juiste onderhoud en uitstekende service.