Radiatoren


Op deze pagina geven wij U een beknopte uitleg van de mogelijkheden om een ruimte te verwarmen.
Voor standaard radiatoren en disign radiatoren kunt U op de volgende pagina's meer product informatie vinden.

radiatoren:
Een ruimte kan op verschillende manieren verwarmd worden. De meest toegepaste manier is uiteraard d.m.v. standaard- en disign radiatoren.

Wij kunnen voor uw situatie een berekening maken om de benodigde capaciteit te bepalen. Dit luistert nauw, want te weinig capaciteit is uiteraard niet goed, maar te veel capaciteit kan de balans tussen verschillende ruimtes ernstig verstoren. Op pagina "standaard radiatoren"geven we een richtlijn voor het zelf bepalen van de capaciteit. Voor een exacte berekening adviseren wij U graag hierin.

Convectorputten:
Een radiator kun je niet plaatsen voor een schuifpui of openslaande deuren. Toch is dit wel de aangewezen plek om een radiator te plaatsen omdat koude lucht altijd (ook met HR++ glas) van de ramen richting de vloer zakt.

Voor deze situatie is een uitstekende oplossing d.m.v. convectorputten. Een convectorput is een verwarmingslichaam in de vorm van een convector welke in een +/- 55cm diepe put geplaatst is.
De put wordt afgedekt met een afneembaar rooster welke er in diverse houtsoorten geleverd kunnen worden of zelfs met aluminium, al of niet in kleur.

Convectorputten kunnen tijdens de bouw of renovatie geïnstalleerd worden maar ook in een bestaande vloer kunnen ze keurig geïnstalleerd worden door gebruik van een speciaal kader.
Er is dan geen herstel of aanheling van de bestaande parketvloer nodig.

Als het niet mogelijk is om een 55cm diepe put te plaatsen is er nog de mogelijkheid om een mini put van slechts 8,5cm diep te plaatsen. Hierin zit een uiterst stille ventilator en convector.

Vloerverwarming:
Men zegt vaak dat vloerverwarming de comfortabelste manier is om een ruimte te verwarmen.
Vloerverwarming kan als hoofdverwarming gelegd worden waardoor geen radiatoren nodig zijn. Het kan echter ook als bijverwarming gelegd worden waarbij wel radiatoren worden toegepast.
Vloerverwarming heeft naast comfortabele verwarming nog een ander voordeel, nl. lage temperatuur verwarming waardoor er beduidend zuiniger gestookt kan worden.

Vloerverwarming komt het beste tot zijn recht onder een tegelvloer, linonium, PVC vloer, of andere soorten materialen mits deze maar zijn verlijmt op de dekvloer. Zelfs voor verlijmt hout is vloerververwarming mogelijk.

Bij toepassing van vloerverwarming adviseren wij altijd om het contact tussen de betonvloer en de daarop komende dekvloer (zand/cementvloer) weg te nemen door minimaal toepassing van een 6mm isolatiefolie. De vloer komt dan "zwevend"te liggen wat een ideaal uitgangspunt is voor vloerverwarming. De betonnen ondervloer hoeft dan immers niet meeverwarmd te worden.
Wij voeren meerdere isolatie- en vloerverwarmingsystemen waardoor voor iedere situatie een specifiek systeem mogelijk is. Wij staan graag voor U klaar voor uitgebreid advies.

Stralingspanelen:
Voor een woonhuis niet te adviseren maar voor bedrijfsmatige toepassingen waarbij stofcirculatie vermeden moet worden kunnen stralingspanelen de ideale oplossing zijn.
Stralingspanelen worden in of onder het plafond geïnstalleerd in banen op regelmatige afstand van elkaar. Door circulatie van cv-water worden de panelen verwarmt.
Ook gasgestookte stralingspanelen voor hoge ruimtes behoort tot ons leveringsprogramma. Wij adviseren U graag hierin.