stalingspanelen direct gestookt

Direct gestookte stralingspanelen, ofwel donkerstralers.

Een zwarte buisstraler die voor verschillende moeilijke verwarmingssituaties een oplossing biedt. Binnen het stralingsgebied van de donkerstraler worden alle oppervlakken aangewarmd wat een zeer aangename verwarmingswijze is. Donkerstralers zijn daardoor erg geschikt voor zone-verwarming. Een luchtverwarmer kan in een hal een bepaalde minimum-temperatuur handhaven. De donkerstralers zorgen er vervolgens voor dat een bepaalde zone waar men werkt (b.v. montageplek of inpakplek), extra wordt verwarmd.

Donkerstralers hebben een snelle reactietijd en lange na-warmtijd; korte tijd na inschakeling is de warmte al voelbaar en aan het eind van de werkdag kunnen ze tijdig uitgeschakeld worden want ze blijven nog enige tijd warmte afgeven. Deze eigenschappen zorgen voor een zuinig en efficiënt gasverbruik.

Andere omgevingen waar donkerstralers veel worden toegepast zijn slecht geïsoleerde hallen en deels open hallen (geen verlies van verwarmde lucht). Er wordt immers geen lucht opgewarmd die weer snel vervliegt, maar de aangestraalde oppervlakken absorberen de warmte en geven die aan de omgeving weer af waardoor deze toch opwarmt.

Op aanvraag zijn ook WRU toestellen met 30 kW, 36 kW en 40 kW leverbaar; tevens is de gehele serie als "open"uitvoering
leverbaar waarbij de verbrandingslucht uit de ruimte wordt gehaald.
Daarnaast kunnen wij voor grotere projecten op aanvraag lineaire donkerstralers (met enkele buis) aanbieden
Specificaties: