heaters


Een grote ruimte zoals een magazijn, werkplaats, garage, loods of bedrijfshal kunnen uitstekend verwarmd worden met verschillende systemen.

heaters of ook wel luchtverwarmers genoemd
Een heater is prima in staat om een grote ruimte binnen korte tijd te verwarmen. Het kan uitgevoerd worden als "direct gestookt" of "indirect gestookt". Bij een direct gestookte heater vindt de gasverbranding plaats in de heater zelf. Uiteraard staat de verbrandingsruimte niet in contact met de te verwarmen ruimte.
Bij een indirect gestookte heater wordt de benodigde warmte vanuit een externe warmtebron geleverd zoals een cv-ketel of stadsverwarming.

Heaters zijn snelle verwarmers, voor relatieve lage investeringen. Er moet wel rekening worden gehouden met luchtbeweging, dus voor stofvrije ruimtes is het af te raden. Ook moet er rekening worden gehouden dat de ruimte redelijk geïsoleerd is.

stralingspanelen
Een stralingspaneel is een warmte element welke warmte naar beneden straalt. Dit kan net als heaters direct of indirect gestookt zijn.
Stralingspanelen zijn prima geschikt voor ruimtes waar zo weinig mogelijk stofcirculatie wenselijk is. Indirect gestookte stralingspanelen zijn ook in systeemplafonds te integreren en kunnen een vrijwel onbeperkte lengte hebben d.m.v. het doorkoppelen van de diverse elementen.

vloerverwarming
Vloerverwarming is eveneens een geruisloze en stofvrije manier van verwarmen. Uiteraard is het alleen in nieuwbouw of renovatieprojecten mogelijk. De vloerverwarmingslangen worden in de bewapening van de betonvloer geïntegreerd. Vloerverwarming is prima te integreren met bodem warmtepompen als betonkern activering door de lage benodigde temperatuur. 

Winterwarm universum XR
 
 
Winterwarm_Water_Heater
 
 
stralingspanelen indirect gestookt
 
Kampmann_Galaxis_stralingspanelen
 
 
stalingspanelen direct gestookt
 
Winterwarm_WRU_Donkerstraler