Ventilatielucht pompen


Een NIBE ventilatielucht warmtepomp kan bijdragen tot een energiereductie van 40% voor het verwarmen van tapwater. De combi-ventilatielucht warmtepompen kunnen ook warmte leveren voor de CV. Bij al deze modellen wordt ventilatielucht gebruikt als bron voor de warmtepomp.

Er zijn 4 modellen ventilatielucht warmtepompen.
De FIGHTER120 warmtepompboiler zorgt voor een zuinige en comfortabele warmwatervoorziening. Deze warmtepompboiler bestaat uit 2 handelbare delen. Leverbaar met een 150 of 300 liter roestvaststalen boilervat. De COP is bemeten op 3,26 en door het gebruik van koelmiddel R134a is een hoge temperatuur met de compressor te bereiken en is een elektrisch element overbodig.


De FIGHTER modellen 310P – 360P en 600P zijn combi-ventilatie warmtepompen en zijn in staat om behalve aan de boiler ook warmte (ca. 2 tot 3 kW) te leveren aan een cv circuit.Indien het vermogen van de warmtepomp niet voldoende is, wordt automatisch het ingebouwde elektrische verwarmingselement ingeschakeld. Deze units zijn geschikt voor bijvoorbeeld recreatiewoningen of kleine appartementen. Deze warmtepompen zijn geschikt voor binnen opstelling in de woning.