Bodem pompen


Dankzij NIBE water(brine)/water warmtepompen kan uw energieverbruik voor verwarming met wel 75% verminderen.
NIBE produceert 15 verschillende uitvoeringen water/water (brine) warmtepompen, met verwarmingsvermogens variërend van 5 kW tot 40 kW. Dankzij een cascade opstelling kan er een totaal verwarmingsvermogen van 360 kW geleverd worden.

Bij toepassing van warmtepompen kan het energieverbruik voor verwarming, koeling en warmwater tot 75% dalen ten opzichte van systemen die gebruik maken van fossiele brandstoffen als aardgas of olie.

De opbouw en werking van de NIBE water/water warmtepompen is voor alle modellen gelijk. Dat wil zeggen: Compacte constructie die weinig ruimte inneemt:
- mogelijkheid voor passieve koeling
- hoge aanvoertemperatuur voor tapwaterbereiding - voorzien van bron- en CV pompen - elektronische regeling en beveiligingen
- zeer laag geluidsniveau
- COP waarden die voor sommige modellen op kunnen lopen tot wel boven de 6 in combinatie met een gesloten bodemcollector.

Er zijn vier modellen water/water warmtepompen:
- FIGHTER1140 voor het verwarmen en/of passief koelen van woningen of gebouwen van 80 m2 tot 450 m2. Optioneel is een PKM koelmodule en/of een boiler VPA200 450 aan te sluiten of een zwembad te verwarmen.
- Combi warmtepomp FIGHTER1240 met geïntegreerde boiler voor het verwarmen en/of passief koelen van woningen tot 300m2. - Modulerende Combiwarmtepomp FIGHTER 1250.
- FIGHTER1330 voor het verwarmen en/of passief koelen van zeer grote woningen of utiliteitsgebouwen. Verwarmen van boilers, een boiler, proces of zwembad is ook mogelijk.