Wand-units


De wandunit wordt veelal toegepast in ruimtes waar men snel en zonder veel ingrepen een goed klimaat wenst. Ze worden hoog aan de wand gemonteerd en vragen geen speciale bouwkundige aanpassingen. Daarnaast kunnen de wandunits toegepast worden wanneer er boven het verlaagd plafond onvoldoende ruimte beschikbaar is. De meeste wandunits worden met een infra-rood afstandsbediening bediend.

Wand-unit Hoog
Binnendeel voor hoog aan de wand te monteren. Uit te voeren in singlesplit units zijn deze het voordeligst in aanschaf . De toestellen hebben altijd een eenzijdige uitblaas. De retourlucht wordt gefilterd boven in de unit.

Wand-unit Laag (vloer/plafond)
Binnen-unit voor montage laag aan de wand/vloer of in sommige uitvoeringen een kwart slag gedraaid voor tegen het plafond. Eveneens een eenzijdige uitblaas. De retourlucht wordt gefilterd in de unit.

Koelleidingen
De binnen- en de buiten-units worden altijd met elkaar verbonden door middel van koelleidingen, veelal in koper uitgevoerd. Lichér is als geen ander gedreven om de koelleidingen zo netjes en onzichtbaar als mogelijk te installeren.

Condensafvoer
Airconditioners condenseren de lucht wat op zichzelf al een koelende werking heeft. Het condens wordt in de binnen-unit opgevangen en dient te worden afrgevoerd middels een klein rioolpijpje of condenspompje waardoor ook omhoog verpompt kan worden.

Informatie per merk
Lichér Installatietechniek voert verschillende merken airconditioners en warmtepompen. Klik op uw keuze voor de producten en meer informatie.