Satelliet-units


Een satelliet airconditioner is een binnen-unit welke achter een verlaagd plafond wordt gemonteerd.
Hierop wordt kanaalwerk aangesloten, welke naar diverse inblaasroosters in eventueel verschillende ruimtes voert. Het is bij uitstek geschikt voor het gelijktijdig koelen of verwarmen van meerdere vertrekken. Ook zijn deze airconditioners zeer geschikt voor ruimtes met ongelijke plafonds en gecompliceerde of a-symetrische ruimtes.

De inbouwhoogte van deze airconditioners is zeer gering. Apparatuur en luchtkanalen kunnen daardoor onzichtbaar boven het plafond worden gemonteerd.

Luchtkanalen
Op een satelliet airconditioner wordt kanaalwerk aangesloten welke de geconditioneerde lucht naar diverse inblaasroosters voert. Dit kanaalwerk kunnen we van verschillende materialen vervaardigen.

Het meest wordt de flexibele buis gebruikt. Dit is een voordelige oplossing, maar er mag hiervan niet teveel lengte worden verwerkt in verband met de luchtweerstand in deze buis.

Indien er een langer traject moet worden overbrugd, monteren we geisoleerd PIR-kanaal. Dit materiaal bestaat uit een sandwich samenstelling van aluminium en PIR. Zeer makkelijk te verwerken waardoor het voor vierkant kanaalwerk uitermate voordelig is.

Koelleidingen
De binnen- en de buiten-units worden altijd met elkaar verbonden door middel van koelleiddingen, veelal in koper uitgevoerd. Lichér is als geen ander gedreven om de koelleidingen zo netjes en onzichtbaar als mogelijk te installeren.

Condensafvoer
Airconditioners condenseren de lucht wat op zichzelf al een koelende werking heeft. Het condens wordt in de binnen-unit opgevangen en dient te worden afrgevoerd middels een klein riool pijpje of condenspompje waardoor ook omhoog verpompt kan worden.

Informatie per merk
Lichér Installatietechniek voert verschillende merken airconditioners en warmtepompen. Klik op uw keuze merk voor de producten en meer informatie.