Cassette-units


De cassetteunit wordt veelal toegepast in ruimten waar een verlaagd systeemplafond is. Met dit systeem kunnen we snel en zonder veel ingrepen een goed klimaat regelen.

Ook is het mogelijk om in een gipsplafond een cassetteunit te installeren mits dit gelijktijdig met de bouw van een dergelijk plafond gebeurt en deze later voorzien wordt van een serviceluik.

De grootste voordelen van cassetteunits zijn de vierzijdige uitblaasmogelijkheid waardoor een uitermate goede verspreiding van de gecondioneerde lucht plaats vindt. Het inbouwaspect betreft alleen een rooster in het plafond.
De cassetteunits worden zowel met infra-rood afstandbediening als met bedrade afstandsbeding geleverd.

Koelleidingen
De binnen- en buitenunits worden altijd verbonden met elkaar door middel van koelleidingen, veelal in koper uitgevoerd. Lichér is als geen ander gedreven om de koelleidingen zo netjes en onzichtbaar mogelijk te installeren.

Condensafvoer
Airconditioners condenseren de lucht wat op zichzelf al een koelende werking heeft. Het condens wordt in de binnenunit opgevangen en dient te worden afrgevoerd middels een klein rioolpijpje of condenspompje waardoor ook omhoog verpompt kan worden.

Informatie per merk
Lichér Installatietechniek voert verschillende merken airconditioners en warmtepompen.

Klik op uw keuze voor de producten en meer informatie.